Schilderen

Het motto van ons atelier is ALLES KAN EN NIKS HOEFT!

Bij ons geen ingewikkelde kleuren leer en basistechnieken. Door onbevangen met materialen om te gaan leer je ze het beste kennen. Je experimenteert met acrylverf, pastelkrijt, pastelpotloden, houtskool, zilverzand en beton.

In ons atelier helpen wij onze cursisten met het realistisch, abstract, figuratief, surrealistisch en schilderen met beton.

Ook krijgen onze cursisten geen vaste opdrachten. De één is bezig met landschappen aan het schilderen, de andere vrolijke dames, de andere is abstract bezig. Wij beginnen gelijk op een schilderdoek en werken met een stappenplan.

BEKIJK HIERONDER ENKELE PRACHTIGE WERKEN VAN DE EERSTE CURSUS VAN 2024! DEZE WERKSTUKKEN ZIJN GEMAAKT DOOR BEGINNENDE CURSISTEN MET O.A. ACRYLVERF, PASTELPOTLODEN EN PASTELKRIJT! 

Zie als voorbeeld onderstaand stappenplan welke wordt gebruikt bij realistisch, figuratief en surrealistisch schilderen. 

STAPPENPLAN
1. Eerst het doek in de GESSO zetten, op deze manier wordt de verf niet opgezogen of afgestoten.

2. Nu kun je de achtergrond in één of twee lichte kleuren schilderen

3. Vervolgens zet je jouw voorbeeld op een A4 formaat papier. Dit mag een eigen schets zijn of een voorbeeld wat jij wilt gaan schilderen. Op het A4 papier maken wij een raster. Een raster zijn hokjes die je op jouw A4 papier en schilderij tekent. Zo kun je per hokje jouw voorbeeld bekijken, inplaats dat je het gelijk als een geheel ziet.

Geef ook eens jouw eigen draai aan het meisje met de parel!

4. Je gaat vervolgens in verschillende verflagen jouw schilderij opbouwen.

5. Ook kun je een combinatie maken van acrylverf, pastelkrijt en pastelpotloden om een verassend effect te krijgen.

Al enthousiast? Doe dan hieronder inspiratie op en leer meer over het schilderen met beton en onze teken cursus.

TIP! Schilder ook is buiten de lijntjes. Het lijkt makkelijk, maar abstract schilderen is moeilijker dan je denkt.

Ook geven wij les in surrealistisch schilderen dit zijn vreemde combinaties van voorwerpen en vormen. Ga ook eens een grote stap verder in je fantasie!

Ga eens uit je comfortzone! Bij ons atelier kun je experimenteren met beton en diverse andere materialen. Op deze manier geef je jouw schilderij een compleet ander effect.

Een landschap schilderen met acrylverf is natuurlijk ook mogelijk!

Naast schilderen is het ook mogelijk om te tekenen bij ons atelier! Zo kun je bijvoorbeeld je eigen huisdier natekenen. Hiervoor moet je alleen een foto van je huisdier mee te nemen. We maken hiervoor gebruik van pastelkrijt en pastelpotloden.

Wij hopen dat je enthousiast bent geworden van onze voorbeelden en we zien je graag terug tijdens de cursus! Neem voor vragen vrijblijvend contact met ons op via WhatsApp (06-20961628).